• Imprimeix

Oficina de Garanties Lingüístiques. Atenció a la ciutadania

La Direcció General de Política Lingüística, mitjançant l’Oficina de Garanties Lingüístiques, facilita a la ciutadania la resolució de qualsevol qüestió relacionada amb els usos lingüístics a Catalunya, especialment de la llengua catalana, la llengua occitana, aranès a l'Aran, i la llengua de signes catalana. 

Si voleu fer una consulta lingüística, podeu fer servir l'Optimot, cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes:

Optimot. Consultes lingüístiques

Si teniu consultes sobre el funcionament del curs en línia Parla.cat i Aula mestra utilitzeu aquest formulari

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre l'oferta i l'organització de cursos de català per a adults, recursos per a l'aprenentatge, autoaprenentatge o qualsevol aspecte relacionat amb aprendre català utilitzeu aquest formulari. També us podeu adreçar al Consorci per a la Normalització Lingüística, organisme que organitza els cursos de català al territori. 

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre els exàmens per a l'obtenció de certificats de català, les equivalències entre títols per a l'accés a la funció pública o qualsevol altra qüestió relacionada amb certificació, utilitzeu aquest formulari.

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre eines lingüístiques com ara correctors o traductors automàtics, professionals de la llengua (correctors, traductors), etc., utilitzeu aquest formulari.

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre els usos i els drets lingüístics en empreses i comerços, utilitzeu aquest formulari.

En el cas que, a més, considereu que els vostres drets lingüístics com a consumidors han estat vulnerats, us podeu adreçar a l'Agència Catalana del Consum.

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre els usos i els drets lingüístics en les administracions públiques (Generalitat, Administració Local i Administració de l'Estat) o considereu que s'han vulnerat aquests drets utilitzeu aquest formulari.

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre altres aspectes de la legislació lingüística, utilitzeu aquest formulari

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre els usos lingüístics de la llengua occitana, aranès a l'Aran, podeu utilitzar aquest formulari.

Si teniu dubtes, consultes, queixes o suggeriments sobre els usos lingüístics de la llengua de signes catalana podeu utilitzar aquest formulari.

Si voleu plantejar qualsevol altra qüestió relacionada amb la política lingüística i les llengües, podeu utilitzar aquest formulari genèric.

Formularis de la Direcció General de Política Lingüística. 

Data d'actualització:  25.09.2018