• Imprimeix

Les 10 paraules més boniques del català

10 paraules més boniques del català

El projecte Terra de Llengües (Lân fan taal) té com a element central el Pavelló de les Llengües (Talepaviljoen), en el qual les comunitats lingüístiques petites i mitjanes d’Europa i la seva cultura són les protagonistes. El pavelló està ubicat al Jardí de les Llengües i, en aquest espai, s'exposaran les 10 paraules més boniques d’idiomes diversos. És una iniciativa de l’ONG Afuk, organització promotora del frisó, en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Ljouwert.

Amb l’objectiu de triar les 10 paraules més boniques del català perquè siguin presents a Talepaviljoen, i emmarcat en la commemoració de l'Any Fabra, la Direcció General de Política Lingüística ha recollit propostes de paraules a través de Twitter. El #RepteFabra3 convidava a fer-ho del 26 d'abril al 3 de maig. Del 4 al 7 de maig s'ha fet la tria final per votació popular. Les 10 propostes més votades són les que es presentaran al Jardí de les Llengües.

 

 

Tria final per votació popular.

Més de 10.000 persones han participat en la tria. Gràcies a tothom!

Ja tenim les 10 paraules que aniran al Jardí de les Llengües

 

 

Les 25 paraules que es proposaven en la votació:

Aixopluc,  xiuxiuejar,  corprendre,  pipiripip,  andròmina,  moixaina,  atzavara,  tendresa,  enraonar,  xaragall,  atzucac,  paraula,  fressa,  amanyagar,  regalimar,  ginesta,  aixafaguitarres,  llibertat,  xubec,  ombrívol,  caliu,  dempeus,  lluny,  xerric i fetillera.

Aquestes 25 paraules són les més destacades de les 179 proposades en la primera fase del #RepteFabra3 (Twitter). Entre els participants d’aquesta fase s’han sortejat 10 bitllets per a 2 persones a la ruta Pompeu Fabra. Els guanyadors han estat: @climentblasco, @Catxiiing, @PattyGrasReyner, @GAmadorHdz, @mmoliveras, @Capcurucull, @Mireiaaaaaa3, @lloverroda, @antonicomesgene i @lurdesborrell.