• Imprimeix

Exposició «Del sobresaliente a l'excel·lent. La represa del català a Farmàcia»

Exposició a la Facultat de Farmàcia de la UB
Organitza: Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la UB, els Serveis Lingüístics de la UB i el Vicerectorat d'Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística

 

Quan

Data12.12.2018 - 05.04.2019

Afegeix al calendari de Google
Exposició "Del sobresaliente a l'excel·lent. La represa del català a Farmàcia"

L'exposició «Del sobresaliente a l'excel·lent. La represa del català a Farmàcia» presenta la problemàtica que es va produir quan, després dels anys de repressió lingüística durant la dictadura franquista, es va abordar el procés de recuperació de la llengua catalana en l'àmbit acadèmic universitari.

L'exposició explora concretament el procés de normalització lingüística, en clau reivindicativa, dut a terme a partir dels anys de transició política a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, en què es va posar de manifest la confrontació entre els sectors que lluitaven en favor de l?ús del català en el context educatiu i de recerca i aquells altres que no el veien necessari ni oportú.

L'exposició té com a punt de partida el projecte guanyador d'un grup d'alumnes del màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia (UB), curs 2016-2017, sota la coordinació de la Dra. Teresa M. Sala. Alumnes autors del projecte original: Nathalia Castellar, Lluís-Xavier Flores, Gabriel Llinàs i Miquel Àngel Salvà.

La inauguració de l'exposició està prevista per al dia 12 de desembre de 2018 a les 12 h a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació.

Més informació

Organitza

Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la UB, els Serveis Lingüístics de la UB i el Vicerectorat d'Arts, Cultura i Patrimoni de la UB, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística

On

Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació (edifici B, vestíbul principal) - Barcelona

Av. de Joan XXIII, 27-31