• Imprimeix

Pompeu Fabra després de 1939, la llengua a l’exili

Aquesta jornada es dedicarà a homenatjar el Mestre i a exposar la situació de Fabra, la seva obra i la dels seus deixebles després del 1939.
Organitza: Museu Memorial de l’Exili (MUME) i Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals amb la col·laboració de l'Associació d’Amics del MUME, Fundació Pau Casals i Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID, UAB)

 

Quan

Data15.12.2018 - 15.12.2018

Hora10 h

Afegeix al calendari de Google
Museu Memorial de l’Exili (MUME)

«[…] a l’exili Catalunya és per damunt de tot la llengua» (carta de Carles Pi i Sunyer a Antoni M. Sbert, Londres, 2 d’abril del 1940).

Pompeu Fabra, gramàtic i artífex del català modern, morí a l’exili a Prada el dia de Nadal del 1948. En el marc dels actes de commemoració dels 150 anys del naixement del lingüista més important del país, aquesta jornada es dedicarà a homenatjar el Mestre i a exposar la situació de Fabra, la seva obra i la dels seus deixebles després del 1939.

Al matí tindrà lloc a Prada (Conflent) l’homenatge a Pompeu Fabra, al cementiri on és enterrat i als llocs on visqué, i a la tarda, al MUME de la Jonquera, es farà un acte dedicat a la situació de la llengua i els lingüistes entre el 1939 i el 1948.


PROGRAMA:
 

10h Trobada al MUME

11:30h Ofrena a la tomba de Pompeu Fabra al cementiri de Prada i lectura de textos breus a càrrec de Maria Campillo.

12h Un itinerari de la llengua exiliada a Prada: homenatge i record de Pompeu Fabra (Mònica Montserrat i David Paloma)

13h Dinar a Prada

16h Arribada al MUME per a la sessió de la tarda

Taula rodona: «La llengua i els lingüistes a l’exili» amb Xavier Luna (UAB) com a moderador i Josep Ferrer Costa (director de la Fundació Pere Coromines) i Josep Murgades (UB) com a ponents.

A continuació s’obrirà un torn de paraula.

19h Es donarà l’acte per finalitzat


Web del Museu Memorial de l'Exili (MUME)

On

Museu Memorial de l'Exili (MUME) - La Jonquera

Major, 43-47