• Imprimeix

Es presenta per primera vegada el testament íntegre de Pompeu Fabra a Andorra

11/06/2018 12:06
Testament

El Govern d’Andorra presenta una còpia notarial exacta, autenticada i d’alta qualitat del testament inèdit de Pompeu Fabra en un acte el dimarts 12 de juny en què assistirà la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Per desig exprés dels hereus, es podrà accedir al document amb les últimes voluntats de l'insigne filòleg que el 27 de novembre de 1947 es va desplaçar fins a Sant Julià de Lòria per tal que el notari Rossend Jordana redactés el testament en llengua catalana.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat ha facilitat el contacte entre el Govern d’Andorra i la família de Pompeu Fabra perquè es pogués exposar la totalitat d’aquest document històric. Actualment, el testament de Pompeu Fabra està arxivat a la Cambra de Notaris d'Andorra tot esperant que acabin els 100 anys que necessiten aquests documents perquè puguin sortir a la llum pública sense restriccions.

Aquesta iniciativa forma part dels actes que el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports d’Andorra ha preparat per commemorar la celebració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra. La inauguració de l’escenografia ‘El testament de Pompeu Fabra’ s’acompanyarà d’altres elements que relacionen Fabra amb Andorra.