• Imprimeix

'Callahan' Ruiz, Daniel N. Caneiro, l’Institut La Garrotxa, l'Escola Riu Segre i el Col·legi Episcopal, guanyadors dels Premis Llanterna Digital

12/06/2018 13:06
Llanterna Digital

Foto de família dels guanyadors

La XII edició dels Premis Llanterna Digital de curtmetratges en català i occità ja té guanyadors. En la categoria oberta de fins a 3 minuts, el curt guardonat ha estat Aïllats de David Ruiz 'Callahan'. En la categoria oberta fins a 15 minuts, el curt guanyador ha estat Alicia de Daniel N. Caneiro. El millor curt d’un centre de secundària ha estat El xiclet del temps de l’Institut La Garrotxa d’Olot i el curt Manlleus, de l’Escola Riu Segre de Lleida, ha obtingut el premi en la categoria de centres de primària. Pel que fa al premi a la votació popular, l’ha obtingut el curt Coses boniques del Col·legi Episcopal de Lleida.  En aquesta ocasió el Premi a la Comunitat Universitària s’ha declarat desert. En aquesta edició dels Premis s’hi han presentat 33 curtmetratges.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha fet la cloenda d’aquest acte celebrat ahir dilluns, 11 de juny, a l’Espai Orfeó de Lleida. En la seva intervenció Franquesa ha destacat l'elevada participació escolar que ha tingut el concurs i ha remarcat la seva funció de promoció i difusió tant del català com de l’occità.

Aquesta edició dels Llanterna Digital s’ha afegit a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra. Al llarg de l’acte, presentat pel periodista i músic Carles Gómez, s’han llegit fragments de l’obra del Mestre, que feien referència a la necessitat de fixar l’ortografia i la gramàtica per poder aspirar a usos oficials.

El certamen és una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, l’Institut de Llengües de la UdL, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres. 

 

 

Al llarg de l'acte s'han llegit fragments de l'obra de Pompeu Fabra