• Imprimeix

'Pompeu Fabra, l'aventura de la llengua', novel·la gràfica publicada amb el suport del Departament de Cultura

La Direcció General de Política Lingüística i la Universitat Pompeu Fabra donen suport a l’edició del volum dedicat a Pompeu Fabra, editat per Rafel Dalmau Editor i l’Institut d’Estudis Catalans

19/02/2018 09:02
Còmic Fabra

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura dona suport a l’edició de la novel·la gràfica Pompeu Fabra, l’aventura de la llengua, de la col·lecció Traç del temps. Rafael Dalmau Editor i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) editen aquesta publicació que també té el suport de la Càtedra Pompeu Fabra de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El volum es presentarà el proper mes de març i el seu cost serà de 13 euros.

El dibuixant especialitzat en el còmic històric català Oriol Garcia dona vida als personatges d’aquesta història, seguint el guió de la filòloga Gemma Pauné. L’objectiu de l’obra és fer conèixer al gran públic la figura de Fabra i difondre’n el valor cultural i social i el que va significar per a la llengua, la cultura i la societat catalana. El caràcter divulgatiu del llibre permet humanitzar la figura de Fabra i fer-la més propera i comprensible als lectors.

La novel·la gràfica va acompanyada de textos que expliquen aspectes i anècdotes de Fabra emmarcats en el context històric i cultural de l’època. L’obra reprodueix tres moments claus de la vida de Pompeu Fabra. La joventut, marcada per la seva vocació per la llengua i el seu interès per l’esport i l’excursionisme. El retorn a Catalunya arran de la promesa de la creació d’una càtedra de llengua catalana. I el moment culminant de la seva dedicació a l’estudi de la llengua i la presentació del Diccionari.

La Direcció General de Política Lingüística, en el marc de l’Any Fabra, també ha donat suport a la publicació del Portal de les Obres completes de Fabra en versió digital, al llibre de lectura fàcil Tant de gust de conèixer-lo, senyor Fabra (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Associació Lectura Fàcil) i a d’altres treballs relacionats amb el lingüista. Així mateix, Política Lingüística publicarà ben aviat un quadern específic Parlem tu i jo, per facilitar la conversa entre els voluntaris del Voluntariat per la llengua, i quaderns per a l’aprenentatge del català des de la lectura Llegir per parlar, llegir per aprendre centrats també en la vida i l’obra de Fabra. Darrerament també ha publicat els Dictats en línia Dictats Fabra, autocorrectius i biogràfics.

El dibuixant Oriol Garcia i la filòloga Gemma Pauné donen vida als personatges del còmic