• Imprimeix

El Govern d’Andorra exposa una còpia del testament de Pompeu Fabra

26/03/2018 12:03
testament

El Govern d’Andorra exposarà una còpia exacta, autenticada i d’alta qualitat del testament que Pompeu Fabra va formalitzar a Andorra el 27 de novembre de 1947, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. Aquesta iniciativa forma part dels actes que el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports d’Andorra ha preparat per commemorar la celebració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, ha facilitat el contacte entre el Govern d’Andorra i la família de Pompeu Fabra amb l’objectiu de facilitar l’exposició d’aquest document històric. Les converses entre el Govern andorrà i els hereus han permès aconseguir que, per primera vegada, es pugui mostrar la totalitat del document.

El testament de Pompeu Fabra està arxivat a la Cambra de Notaris d'Andorra tot esperant que acabin els 100 anys que necessiten aquests documents perquè puguin sortir a la llum pública sense restriccions.