• Imprimeix

El Museu Memorial de l’Exili i la Fundació Carles Pi i Sunyer reten homenatge a Pompeu Fabra

10/12/2018 09:12
Jornada Fabra

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals organitzen el dissabte 15 de desembre, una jornada a la figura de Pompeu Fabra en el marc de la celebració dels 150 anys del seu naixement i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

La jornada se centrarà en exposar la situació de Fabra, la seva obra i la dels seus deixebles després del 1939, per tant durant l'etapa de l'exili. Al matí es farà una ofrena floral a la tomba del Mestre, situada al cementiri itinerari per diferents espais vinculats a la vida de Fabra a l’exili a càrrec dels impulsors de la Ruta Pompeu Fabra, Mònica Montserrat i David Paloma.

A la tarda, al MUME de la Jonquera, hi haurà una taula rodona dedicada a la situació de la llengua i els lingüistes a l'exili amb el director de la Fundació Pere Coromines, Josep Ferrer Costa, i el catedràtic de literatura catalana de la Universitat de Barcelona, Josep Murgades, com a ponents. El doctor en filologia catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Luna-Batlle, moderarà el debat.

Les inscripcions per participar en aquesta jornada es poden fer a través del telèfon 972 556 533 o bé enviant un correu electrònic a info@museuexili.cat.

La jornada es dedicarà a exposar la situació de Pompeu Fabra, la seva obra i la dels seus deixebles durant l'exili