• Imprimeix

Els creadors de la Ruta Pompeu Fabra, autors del llibre ‘L'abecé de Pompeu Fabra’

La Direcció General de Política Lingüística i l'Institut d'Estudis Catalans han editat la publicació

09/10/2018 13:10
 Els creadors de la Ruta Pompeu Fabra, autors del llibre ‘L'abecé de Pompeu Fabra’

Els professors David Paloma i Mònica Montserrat, creadors de la Ruta Pompeu Fabra, són els autors del llibre L’abecé de Pompeu Fabra que recull quaranta-tres entrades ordenades alfabèticament sobre el Mestre: els moments claus, els llocs on va viure i treballar, anècdotes, efemèrides i les grans fites de la seva obra magna. De l’A a la Z, cada lletra conté com a mínim una entrada, la majoria il·lustrades amb fotografies, com per exemple: "L’Avenç", "Badalona", "carrers", "Diccionari general de la llengua catalana", "Institut d’Estudis Catalans", "kòdak", "l·l", "pseudònim", "Sant Feliu de Codines", "Uruguay" o "eXcursionisme".

L’abecé de Pompeu Fabra es va iniciar el 24 de gener de 2018 amb la publicació de càpsules informatives a l’apartat Recursos del web anypompeufabra.cat i també, en format condensat, al compte de Twitter @AnyFabra, amb l’etiqueta #AbecèFabra. En tots dos casos, l’objectiu dels continguts és posar en valor la biografia, el tarannà i la tasca que va desenvolupar el Mestre. L’edició en format llibre amb una selecció de les entrades ha estat finançada per la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura, i l’Institut d’Estudis Catalans. “Explicar qui és i qui representa la seva obra a partir de mots disposats alfabèticament, a manera de diccionari, és un homenatge idoni per a Fabra, que va anotar, enregistrar, definir, exemplificar i ordenar les paraules del català i va deixar-nos en herència el Diccionari general de la llengua catalana” destaca la directora de Política Lingüística, Ester Franquesa, en la salutació del llibre.

La ruta Pompeu Fabra és una proposta d’itinerari cultural, a peu, pels indrets més rellevants de la vida i l’obra de Pompeu Fabra a la ciutat de Barcelona. També ofereix excursions amb autocar a Prada de Conflent i a Bilbao.