• Imprimeix

Els vermuts literaris de Castelló se sumen a la commemoració de l'Any Pompeu Fabra

L'Institut d’Estudis Catalans i Castelló per la Llengua organitzen una nova edició dels vermuts literaris

25/04/2018 11:04
Vermuts literaris

La delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans i Castelló per la Llengua organitzen un any més els vermuts literaris, una activitat que té per objectiu acostar la ciutadania a la lectura en valencià des d'un vessant lúdic, a partir de converses disteses i de proximitat amb els autors mentre es gaudeix d’un aperitiu a la fresca.

En aquesta edició 2018, els vermuts se sumen a la commemoració de l'Any Pompeu Fabra amb dues activitats de difusió de l'obra del gramàtic, responsable de la codificació de la llengua catalana.

Els actes començaran aquest dissabte 28 d'abril, a les 12 hores, al pati de la Casa de la Cultura de Castelló, amb la presentació de la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua publicada per Rafael Dalmau, Editor. L’acte anirà a càrrec de Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, i Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions.

El segon vermut tindrà lloc dissabte 19 de maig, també a les 12 hores al pati de la Casa de la Cultura, amb una conferència i col·loqui sobre la influència de Fabra en el valencianisme de preguerra, que sota el títol "Pompeu Fabra, l'autoritat admirada pel valencianisme" impartirà Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica de l'IEC i Delegat a Castelló d'aquesta institució.