• Imprimeix

Es publica un llibre sobre la relació entre els lingüistes Fabra i Coromines, en el marc de l’Any Fabra

29/10/2018 10:10
Portada de 'Fabra i Coromines. Amistat i cartes d’exili'

L’editorial cooperativa Ara Llibres ha publicat el llibre Fabra i Coromines. Amistat i cartes d’exili de Josep Ferrer i Joan Pujadas, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’Any Pompeu Fabra que commemora el 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de Gramàtica catalana.

Fabra i Coromines. Amistat i cartes d’exili mostra la relació entre dos lingüistes fonamentals de la llengua catalana, i no només des del punt de vista de les aportacions que van fer a la llengua sinó també mostrant el seu tarannà i compromís humà i cívic en defensa de Catalunya.

El llibre es composa de dues parts: d’una banda, el retrat literari sobre Pompeu Fabra que Joan Coromines va escriure i publicar en Lleures i converses d’un filòleg el 1971, una semblança literària en homenatge a qui ell considerava el seu gran mestre. De l’altra, un recull de la relació epistolar que van mantenir els dos lingüistes majoritàriament durant l’època de l’exili. Aquesta publicació també conté la correspondència de Coromines amb Ferran Rahola, Vicenç Vives i Frederic Rahola en relació amb el Mestre Fabra i la seva obra.

Aquest llibre es pot consultar al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística.