• Imprimeix

Es reedita ‘Petita història de Pompeu Fabra’, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística

31/07/2018 09:07
Es reedita ‘Petita història de Pompeu Fabra’, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística

Coincidint amb la commemoració de l’Any Fabra, el llibre ‘Petita història de Pompeu Fabra’, de l’Editorial Mediterrània, s’ha reeditat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura.

Es tracta d’un relat de 16 pàgines, escrit per Albert Jané i amb les il·lustracions a color de Pilarín Bayés que s’adreça a infants, entre 8 i 12 anys, i pretén apropar-los a la vida i la trajectòria de Pompeu Fabra. Amb un to assequible, el llibre il·lustra quina era la situació de la llengua catalana abans de Fabra i es fixa en la seva trajectòria biogràfica i professional. 

La Direcció General de Política Lingüística, en el marc de l’Any Fabra, també ha donat suport a la publicació del Portal de les Obres completes de Fabra en versió digital, al llibre de lectura fàcil Tant de gust de conèixer-lo, senyor Fabra (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Associació Lectura Fàcil) i a d’altres treballs relacionats amb el lingüista. Així mateix, la DGPL ha publicat el quadern Pompeu Fabra, el Mestre per a l’aprenentatge del català des de la lectura Llegir per parlar, llegir per aprendre centrats també en la vida i l’obra de Fabra i té previst, ben aviat, publicar un quadern específic Parlem tu i jo, per facilitar la conversa entre els voluntaris del Voluntariat per la Llengua. Amb finalitats divulgatives també s’ha donat suport a la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, a iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Darrerament la DGPL ha publicat els Dictats en línia Dictats Fabra, autocorrectius i biogràfics, així com tres quaderns de passatemps de diferent nivell de dificultat.