• Imprimeix

Inscripció oberta a la Ruta Pompeu Fabra de Bilbao

La Ruta a Bilbao tindrà lloc el 9 de juny

10/05/2018 12:05
Ruta Pompeu Fabra

La Ruta Pompeu Fabra ofereix, el proper 9 de juny, un recorregut per Bilbao seguint les passes del Mestre. La Ruta Pompeu Fabra és una iniciativa que té el suport de la Direcció General de Política Lingüística i s’emmarca en l’Any Fabra. El seu objectiu és oferir recorreguts a peu seguint els episodis més rellevants de la vida i l’obra de l'insigne filòleg.

La Ruta a Bilbao descobrirà els espais vinculats a la trajectòria de Fabra en els 10 anys que va viure a la vora del Nerbion: l'estació d'Abando, el carrer d'Espartero, l'antic Hotel Torróntegui, l'Escola d'Arts i Oficis. Els participants podran esbrinar que se n’ha fet de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials, on Fabra exercí diversos anys.

En acabar la ruta, es farà una visita a la biblioteca de la Diputació Foral de Biscaia on el llicenciat en filologia basca, acadèmic corresponent i secretari de la Comissió d’Onomàstica de la Real Acadèmia de la Llengua Basca, Mikel Gorrotxategi, pronunciarà la conferència "Nombres vascos, de la prohibición al éxito".

La Ruta Pompeu Fabra ofereix tres tipus d’itineraris: a Barcelona, a Prada de Conflent, i a Bilbao. Per al proper 17 de juny hi ha prevista una ruta a Barcelona oberta al públic en general que recorrerà a peu espais relacionats amb la infància, els estudis i el lleure del Mestre, així com la seva relació amb L’Avenç, l’Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

El 17 de juny hi ha programada una Ruta Pompeu Fabra a Barcelona