• Imprimeix

L'Any Fabra ja té segell de correus commemoratiu

26/11/2018 16:11
L'Any Fabra ja té segell de correus commemoratiu

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha col·laborat amb el Gremi de Filatèlia i Numismàtica en el llançament d’un segell personalitzat commemoratiu de l’Any Pompeu Fabra coincidint amb els 150 anys del naixement del lingüista i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. El segell mostra una fotografia de Fabra al seu despatx, procedent de l’Arxiu Nacional de Catalunya (Fons Brangulí/Fotògrafs). És un segell de tiratge limitat i tarifa A. També se n’ha fet un gravat filatèlic de poques unitats.

El segell de Fabra s’afegeix a la col·lecció de segells personalitzats commemoratius del Gremi de Filatèlia, entre els quals hi ha Els Castells patrimoni de la humanitat per la UNESCO, el 25è Aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, el Centenari del Moviment Scout, els 100 Anys de La Pedrera o el 25è Aniversari de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, entre d’altres.

El Gremi de Filatèlia i Numismàtica té com a objectiu deixar empremta històrica dels esdeveniments més importants de Catalunya en segells. Col·leccionistes d’arreu del món tenen l’oportunitat de guardar el nou segell commemoratiu del lingüista i gramàtic català més il·lustre de la història entre els seus tresors més preuats.

El segell personalitzat i el gravat commemoratius de l’Any Fabra es poden adquirir als comerços associats del Gremi de Filatèlia i Numismàtica.

Més de 20 publicacions i 700 activitats
El segell s’afegeix a les més de 20 publicacions commemoratives que s’han fet al voltant de l’Any Fabra i d’unes 700 activitats acadèmiques i divulgatives programades a tot Catalunya, per difondre la figura i obra del lingüista. S’han organitzat 148 conferències, amb ponents com el president de la Generalitat, Quim Torra; el comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; Joan Costa; Rosa Lloret; Jordi Manent; Mònica Montserrat; Josep Murgades; Neus Nogué; David Paloma; Mila Segarra; Genís Sinca i Sílvia Soler, entre d'altres.

L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” ha fet itinerància en més de 80 indrets d’una cinquantena de municipis i el monòleg teatralitzat “Pompeu Fabra. Jugada mestra!” s’ha representant en 44 sales de tot Catalunya. Són algunes de les activitats commemoratives de l’Any Fabra, que també inclouen col·loquis, rutes, concursos, publicacions i tot tipus de propostes, i que han comptat amb la col·laboració institucional d’ajuntaments, associacions, universitats i entitats.