• Imprimeix

L'Any Pompeu Fabra, present al Mercat de Nadal del llibre

30/11/2018 13:11
L'Any Pompeu Fabra, present al Mercat de Nadal del llibre

La Direcció General de Política Lingüística col·labora en el Mercat de Nadal del llibre que se celebra demà dissabte 1 de desembre a l'antiga Fàbrica Estrella Damm i per això la programació inclou activitats vinculades amb la commemoració de l'Any Pompeu Fabra.

El Mercat de Nadal del llibre és una festa literària, iniciativa del Club de lectura TR3SC, que en aquesta cinquena edició programa durant 10 hores una seixantena d'activitats, adreçades a un públic tant adult com infantil, i en què un centenar dels autors més destacats del món literari català presenten les seves novetats editorials i signen llibres als assistents. 

El que es coneix com el Sant Jordi d'hivern també homenatja alguns autors dels quals s'han celebrat commemoracions aquest any, entre ells Pompeu Fabra, Raimon Pannikar, Manuel  De  Pedrolo, Maria  Aurèlia Capmany i Montserrat  Abelló.

Pel que fa a la commemoració de l'Any Fabra, els autors de Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, Oriol Garcia Quera i Gemma Pauné, juntament amb l'historiador i escriptor, Agustí Alcoberro, presentaran aquesta novel·la gràfica, iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra, i que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. Serà a les 11.30 h a la Sala Raimon Pannikar.

A la tarda, i a l'escenari Montserrat Abelló, de la plaça del llibre, es podrà escoltar a les 17.45 h el monòleg 'Pompeu Fabra. Jugada Mestre!' a càrrec de l'actor Òscar Intente. Es tracta d'un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana. Aquest espectacle s’ha representant durant l'Any Pompeu Fabra en 44 sales de tot Catalunya.