• Imprimeix

La IV Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra se centra en la projecció de l’obra del Mestre

16/10/2018 12:10
IV Jornada de la Càtedra Pompeu Fabra

La IV Jornada científica de la Càtedra Pompeu Fabra, organitzada per aquesta institució amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), es durà a terme els dies 18 i 19 d'octubre, a la sala Prat de la Riba de l’IEC. 

L’acte, que s’emmarca en la celebració de l’any Pompeu Fabra, se centrarà en la projecció de Fabra i de la seva obra, tant en l’àmbit catalanoparlant com a l’exterior.

La inauguració, que tindrà lloc dijous, 18 d’octubre, a les 18 hores, anirà a càrrec del rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros i la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa.

La directora de la càtedra Pompeu Fabra i presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, Teresa Cabré farà l’obertura de la Jornada i a continuació, el periodista, catedràtic emèrit de la UPF i membre numerari de l’IEC, Josep M. Casasús pronunciarà la conferència inaugural  “Pompeu Fabra, periodista educador en la llengua i la civilitat”.

L'activitat continuarà divendres, 19 d’octubre, amb 3 conferències sobre la projecció de Fabra al País Valencià, les Illes Balears i a l’exterior, que aniran a càrrec dels lingüistes, Vicent Pirtarch, Josefina Salord, i Joan Julià-Muné, respectivament.

L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest formulari.