• Imprimeix

'La República' dedica un dossier especial a l’Any Pompeu Fabra

12/12/2018 13:12
'La República' dedica un dossier especial a l’Any Pompeu Fabra

El diari La república ha publicat un dossier especial dedicat a Pompeu Fabra amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del Mestre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. La publicació conté diversos articles que se centren en la biografia de Fabra; els actes organitzats per la Generalitat i diverses entitats privades per a commemorar la celebració el 2018; els reconeixements fets a Fabra amb anterioritat, publicacions com Pompeu Fabra i Poch, enginyer, de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. 

Inclou també un text de Milà i Fontanals en ortografia prefabriana i el mateix corregit després de la reforma fabriana. A més, ofereix un glossari amb termes que Fabra va incloure per primera vegada en un diccionari, termes que actualment estan en desús i també alguns mots que Fabra no va preveure.

Finalment, el diari conté una entrevista amb la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, en la qual posa de relleu el valor del català com a llengua de cohesió d’una societat diversa.

El dossier, obra de l’expert el Fabra David Paloma, és accessible per als subscriptors del mitjà i també es pot consultar al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística o bé fent una cerca des de la Base de dades de premsa.

El diari conté una entrevista amb la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa