• Imprimeix

La Ruta Pompeu Fabra a Barcelona, ara també en format llibre

29/10/2018 13:10
Portada llibre 'Ruta Pompeu Fabra'

Edicions Cal·lígraf ha publicat el llibre Ruta Pompeu Fabra dels mateixos impulsors de l'itinerari guiat pels llocs emblemàtics de la vida de Fabra a Barcelona, els professors David Paloma i Mònica Montserrat.

Ruta Pompeu Fabra és una publicació que ajuda a gaudir de la ruta cultural per la ciutat de Barcelona, amb textos i imatges de les set parades en què s’estructura aquest recorregut, una iniciativa que compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i s’emmarca dins l’Any Fabra. Les set parades estan relacionades amb la infància, els estudis i el lleure del Mestre, així com la seva relació amb L’Avenç, l’Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. Els punts de l’itinerari són la Plaça de Catalunya, el carrer de les Moles, el de la Portaferrissa, el del Paradís, el del Bisbe Caçador, el Teatre Principal i el carrer del Carme.

La Ruta Pompeu Fabra ofereix tres tipus d’itineraris: un a Barcelona, un a Bilbao, on Fabra hi va viure durant deu anys treballant com a professor de química, i un a Prada de Conflent, on es va exiliar. Properament està previst la publicació sobre aquests dos altres recorreguts.

El llibre Ruta Pompeu Fabra, editat amb el suport del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra, es pot consultar al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística.