• Imprimeix

La UGT commemora l'Any Fabra amb l'acte "Paraula de Sindicalista"

06/11/2018 09:11
Paraula de Sindicalista

La Unió General de Treballadors commemora l’Any Fabra amb l’acte “Paraula de sindicalista. Un recorregut per les paraules més pròpies del sindicalisme ugetista”, que tindrà lloc aquest divendres, 9 de novembre, a les 12 del migdia, al vestíbul de la seu principal del sindicat de la rambla del Raval de Barcelona.

Durant l'activitat es farà un recorregut per l’edifici resseguint les 72 de paraules triades com a pròpies de l’àmbit sindical. Són paraules com "assemblea", "avalot", "conciliar", "delegat/ada", "manifestació", etc. que s’han estampat a les parets dels espais comuns.

Amb aquests continguts, el Servei lingüístic de la UGT ha editat l’opuscle Paraula de sindicalista amb 72 paraules i les definicions corresponents que es distribuirà per les unions, federacions i organismes del sindicat.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de promoció de l’ús de la llengua catalana de la UGT, que rep el suport de la Direcció General de Política Lingüística. La UGT també forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana des del 2013.

El sindicat se suma així a la commemoració de l’Any Fabra, en homenatge a la figura i l’obra del lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra. Aquest 2018 fa 150 anys del seu naixement i 100 de la publicació de Gramàtica Catalana.