• Imprimeix

La XV Jornada de la SCATERM es dedica a la terminologia de l'esport

31/05/2018 09:05
Cartell

La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM) celebra aquest dijous, 31 de maig, la XV Jornada que en aquesta ocasió se centra en "La terminologia de l’esport". La sessió la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Coincidint amb el desè aniversari de la revista Terminàlia —el número 1 de la qual es va dedicar als esports—, la SCATERM ha decidit dedicar la jornada anual a fer un repàs de la terminologia esportiva: des dels inicis, fent una aturada en la tasca de Pompeu Fabra i en el Jocs Olímpics de 1992, fins a arribar als nostres dies. La jornada constarà de tres ponències seguides d’una taula rodona, en la qual es comentaran alguns casos pràctics de necessitats terminològiques en els mitjans de comunicació.

El representant de l'Institut d'Estudis Catalans, Jordi Mir, farà la ponència sobre "Fabra i l'esport" amb motiu de la celebració de l'Any Pompeu Fabra.

La presència de l’esport a la nostra vida és un fet innegable. Noves pràctiques esportives, noves eines i nous aprenentatges generen la creació constant de nous termes i demanen una llengua de gran vitalitat per poder estar a l’alçada d’aquestes noves necessitats terminològiques.