• Imprimeix

La directora general de Política Lingüística participa en la celebració de l’Any Fabra a l’Urgell

25/10/2018 12:10
Any Fabra a l’Urgell

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, participarà demà divendres, a les 19 hores, en l’acte institucional de celebració de l’Any Pompeu Fabra a la comarca de l’Urgell. En la celebració hi participaran també l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida Rosa Maria Perelló; el conseller d’ensenyament del Consell Comarcal de l’Urgell, Antoni Farré, i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i presidenta del Consell de Centre del CNL Rosa Pujol.

Seguidament, el professor de la Universitat Autònoma David Paloma pronunciarà la conferència "Els dos projectes de Pompeu Fabra". Paloma és creador de la Ruta Pompeu Fabra. Promotor de les rutes Pompeu Fabra (Barcelona, Prada i Bilbao) i autor, amb Mònica Montserrat, de “Seguint la ruta Pompeu Fabra” i Fabra, de la A la Z.  És, a més, autor de contes i gran divulgador de la figura de Pompeu Fabra. 

Tàrrega acull aquests dies l’exposició “Pompeu Fabra, una llengua completa” que es podrà visitar a la Biblioteca Central Comarcal fins el 30 de novembre. L’exposició presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.