• Imprimeix

La directora general de Política Lingüística participa en l’acte 100 anys de Pompeu Fabra, a Palma

14/12/2018 12:12
100 anys de Pompeu Fabra

La directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, participarà en l’acte 100 any de Pompeu Fabra organitzat conjuntament per la Conselleria de Cultura Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Francesca Tur, clourà aquest acte que tindrà lloc avui, 14 de desembre, a partir de les 17 hores a Ca n’Oleo, a Palma.

La directora general de Política Lingüística de les Illes Balears, Marta Fuxà obrirà aquesta jornada en la qual es tractaran diferents temes relacionats amb la trajectòria de Pompeu Fabra i la commemoració del seu centenari.

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, parlarà de les activitats dutes a terme amb motiu de l’Any Fabra a Catalunya que demostren el gran arrelament socials de l’obra i la figura del Mestre.

L’Associació Protectora de l’ensenyança catalana centrarà la primera ponència a càrrec del catedràtic d’Història de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Bernat Sureda. Seguidament el President de la Comissió d’Onomàstica de la Secció Filològica de l’IEC, Enric Ribes parlarà de Pompeu Fabra i la Toponímia. De la seva banda, el director de l’Institut Cartogràfic, Jaume Massó, presentarà el Mapa de les terres de llengua catalana, una edició facsímil del mapa que el 1921 va editar l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana per a ús escolar. Aquesta reedició s’ha fet amb motiu de l’Any Fabra.