• Imprimeix

La directora general de Política Lingüística participa en l'acte 'En record del Mestre Fabra' a Vilafranca del Penedès

20/12/2018 09:12
En record del Mestre Fabra

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, participarà en l’acte “En record del Mestre Fabra” que se celebrarà aquest dissabte, 22 de desembre, a les 19 hores, a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès. Durant la celebració es representarà el monòleg Mestre Fabra i es presentarà el projecte guanyador de l’última Beca Joan Veny.

El monòleg Mestre Fabra a càrrec de Rosa Cadafalch encetarà l'activitat. Aquest espectacle té per eix central la lectura de textos d'escriptors i poetes que han glossat l'obra i la figura de Fabra, com Josep Pla, Salvador Espriu, Pere Quart, Antoni Rovira i Virgili i Joan Brossa, entre d'altres.

L’acte continuarà amb els parlaments institucionals a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Raimon Gusi, la presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), Dolors Garcia i Martínez, el patró de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), Josep Santesmases, i la directora General de Política Lingüística Ester Franquesa i Bonet.

Seguidament, el doctor en filologia catalana Ramon Marrugat presentarà el projecte “Prospecció preparatòria per a la confecció d’un vocabulari del parlar penedesenc”. Aquest treball va obtenir la VI Beca Joan Veny atorgada per l’IRMU amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’historiador Josep Anton Calvet presentarà el web del Parlar Penedesenc, un vocabulari en línia que parteix del projecte becat, que serà consultable al web de l’Institut d’Estudis Penedesencs. La presidenta d’aquests institució, Dolors Garcia Martínez, clourà l’acte.