• Imprimeix

La figura de Pompeu Fabra, eix central de la inauguració de la 23a Setmana de la Ciència a Catalunya

06/11/2018 13:11
23a Setmana de la Ciència a Catalunya

La figura de Pompeu Fabra és un dels eixos centrals de la 23a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’18), que se celebra del 9 al 18 de novembre. L’acte inaugural tindrà lloc dijous, 8 de novembre, a partir de les 10 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, el president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Antoni Esteve, i el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Joan Gómez Pallarès, obriran l’acte. Seguidament tindrà lloc la conversa "Fabra, l’enginyeria verbal" entre la presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Maria Teresa Cabré i l’escriptor i periodista Màrius Serra.

A continuació tindrà lloc la taula rodona "L’estudi científic del llenguatge des de Fabra", que serà moderada pel comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra, i tindrà la participació d’experts en lingüística, multilingüisme i tecnologies de la parla, com Josep Morgades, Maite Melero, Silvia Perpiñan, Mila Segarra, i María J. Arche,  

Durant la Setmana de la Ciència se celebren activitats de divulgació científica arreu del territori. Els temes centrals de l’edició d’enguany són el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural; l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració de l’Any Fabra; i la figura del físic nord-americà Richard Feynman, en commemoració del centenari del seu naixement.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que té la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Generalitat de Catalunya.