• Imprimeix

La llengua, la llibertat i el talent, ingredients de la conferència del president sobre Pompeu Fabra

28/09/2018 10:09
La llengua, la cultura, la llibertat i el talent, ingredients de la conferència del president sobre Pompeu Fabra

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va destacar els aspectes humans i el compromís del Mestre durant la conferència "El ciutadà Pompeu Fabra" que va pronunciar ahir al Museu de Badalona, dins el cicle de conferències que s'organitzen a Badalona per commemorar l'Any Fabra. El decumanus es va omplir per poder escoltar la xerrada del president, vinculada a l'exposició "En record de Pompeu Fabra" que també es pot veure al museu badaloní fins al 7 d'octubre.

Torra va glossar els aspectes més destacats de la vida i la figura de l'il·lustre lingüista, assenyalant que "va obrir la llengua a la modernitat per la via de la normalitat". El president va destacar la figura del Mestre com a humanista i en va reivindicar el compromís polític com a ciutadà amb el país, la qual cosa el va conduir a l'exili d'on no en va poder tornar. 

L'actual president de la Generalitat de Catalunya ha estat president d’Òmnium Cultural, director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya i director del Born Centre Cultural. També ha estat director de la Revista de Catalunya i col·laborador en diversos mitjans.

El president va pronunciar ahir una conferència sobre el lingüista en el marc de la commemoració dels 150 anys del seu naixement i els 100 de la "Gramàtica catalana"