• Imprimeix

La revista del Centre Excursionista de Castelló dedica el darrer número a Pompeu Fabra

19/07/2018 13:07

La revista ‘L’Estel’ del Centre Excursionista de Castelló dedica el número 77,  corresponent al període de juliol a desembre, a la figura del Mestre, com recull el títol de la portada: “Caminar lliure a  l’any Pompeu Fabra”.

Aquesta publicació inclou dos articles escrits per Jordi Mir, filòleg i escriptor, i Vicent Pitarch, sociolingüista castellonenc, que posen de manifest la confluència entre la figura de Fabra i la passió per l’excursionisme. En aquest número s’assenyalen els vincles del “seny ordenador de la llengua catalana” amb el País Valencià a través dels viatges que hi va fer, dels contactes amb prohoms de Castelló per a la gestació de les Normes de Castelló i de l’organització del campament Germanor Catalana, amb excursionistes de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

Amb la publicació d’aquest número, el  Centre Excursionista de Castelló se suma a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra, amb motiu els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.