• Imprimeix

L’exposició “Pompeu Fabra: una llengua completa” arriba a Girona

Estarà instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament de la ciutat durant els mesos de juliol i agost

17/07/2018 11:07
L’exposició “Pompeu Fabra: una llengua completa” arriba a Girona

L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" es podrà veure instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament de Girona fins al 24 d’agost. La capital gironina és el primer espai de la demarcació que acull aquesta exposició en el format de tres dimensions. Es tracta d’una mostra itinerant, creada per la Direcció General de Política Lingüística, i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

S’emmarca en les actuacions commemoratives de l’Any Pompeu Fabra, en què, per acord del Govern de Catalunya, se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.  Durant el 2018 s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions: http://anypompeufabra.cat.

La Diputació de Girona col·laborarà amb la Direcció General de Política Lingüística duplicant l’exposició perquè pugui itinerar per les comarques gironines. D’entrada, a banda de l’Ajuntament de Girona, està previst que pugui veure’s a la Biblioteca Carles Rahola, a la Facultat de Lletres de la UdG, a l’Edifici de la Generalitat, a les biblioteques Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, de Lloret de Mar, Mercè Rodoreda de Platja d’Aro, a Can Monsà d’Olot i a l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona. A més, aquesta exposició, en un format més reduït, es podrà veure també a altres punts de la demarcació.