• Imprimeix

L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona

Amb aquesta exposició, la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes se sumen a l'Any Fabra

14/09/2018 09:09
L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona

L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", en el format de tres dimensions, es podrà visitar al claustre de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona del 17 al 28 de setembre. Coincidirà, així, amb els actes d’inauguració del curs acadèmic, els dies 26 i 27 de setembre.

La Universitat de Girona s’uneix a la celebració de l’Any Fabra acollint aquesta mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.  

S’emmarca en les actuacions commemoratives de l’Any Pompeu Fabra, en què, per acord del Govern de Catalunya, se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, motiu pel qual durant tot el 2018 s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua catalana.

"Pompeu Fabra. Una llengua completa" ja s'ha pogut visitar a Girona al vestíbul de l’Ajuntament i a la Biblioteca Pública Carles Rahola.