• Imprimeix

L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” s'exposa a la Diputació de Barcelona

La mostra es podrà veure fins al 28 de setembre

18/07/2018 12:07
L'exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” s'exposa a la Diputació de Barcelona

El vestíbul de la seu de la Diputació de Barcelona, a l’edifici de Can Serra (Rambla de Catalunya, 126, Barcelona), acull fins a finals de setembre l’exposició “Pompeu Fabra: una llengua completa” en motiu de l'Any Pompeu Fabra.

Es tracta d’una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística, amb disseny expositiu de BPdisseny i disseny gràfic d’Anna Jordà, guió de Josep Penya amb l’assessorament del comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra. En ella, vuit blocs expositius presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. Així s’aprofundeix en l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a commemorar Pompeu Fabra en el 150 aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

A partir d’octubre, per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística i gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, aquesta exposició es mostrarà en itinerància a diversos municipis de la demarcació: Olesa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Vic, entre d'altres.