• Imprimeix

Inauguració de l'exposició "Del 'sobresaliente' a l'excel·lent" a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona

L’exposició s’emmarca en l’Any Pompeu Fabra al qual la UB s’ha adherit amb diverses activitats

10/12/2018 11:12
"Del 'sobresaliente' a l'excel·lent"

L'exposició “Del sobresaliente a l'excel·lent. La represa del català a Farmàcia” s’inaugurarà aquest dimecres, 12 de desembre, a les 12 hores, amb un acte en el qual participaran càrrec el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el degà de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Jordi Camarasa. La inauguració tindrà lloc al vestíbul principal de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB).

Seguidament, a l’aula Marga de l’edifici es projectarà el vídeo Memòria oral de la Universitat de Barcelona. El català a Farmàcia, amb entrevistes a membres del personal, docent, investigador i administratiu, que va viure el període de la represa del català a la Facultat de Farmàcia. Finalment, el cor de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació posarà una nota musical.

L'exposició explora el procés de normalització lingüística a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona després dels anys de repressió lingüística de la dictadura franquista. En clau reivindicativa, posa de manifest la confrontació entre els sectors que lluitaven en favor de l’ús del català en el context educatiu i de recerca i aquells altres que no el veien necessari ni oportú.