• Imprimeix

Oberta la inscripció a la Nit de la llengua al món digital - Viquimarató de l’Any Fabra

La seu central de l’activitat serà Tarragona, on coincidirà amb el Col·loqui Fabra. També es farà a Tortosa i Girona

17/10/2018 08:10
Viquimarató

Tarragona, Girona i Tortosa acolliran el dia 29 de novembre la V Nit de la Llengua al Món Digital - Viquimarató de la llengua catalana, que organitzen la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Fundació Amical Wikimedia. Enguany es dedicarà a la figura de Pompeu Fabra, contribuint així a la celebració de l’Any Fabra. La inscripció a l’esdeveniment ja és oberta i els interessats es poden inscriure en aquesta pàgina, que conté tota la informació sobre l’activitat.

La coincidència de la commemoració d’aquest Any amb el Col·loqui Fabra, que es fa cada 5 anys des del 1998 a Tarragona, ha convertit aquesta localitat en seu central de l’activitat, destinada a ampliar  els continguts fabrians de la Viquipèdia. En concret es portarà a terme al Port de Tarragona, que a més posa els mitjans per fer possible aquest esdeveniment. També s’hi afegeixen la Biblioteca Pública, la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les altres seus de l’activitat seran Girona, Tortosa, i Badalona, que la portaran a terme respectivament a la Biblioteca del Campus Barri Vell de la Universitat de Girona, a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa i a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté. En aquestes localitats també hi col·laboraran organismes com el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa, la Universitat de Girona o l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres.

Una altra novetat de la V Nit de la Llengua al món digital és que l’Institut Ramon Llull, amb la seva xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, hi aportarà un valor afegit específic, aprofitant la seva xarxa de 150 universitats del món, situades en 30 països diferents, amb multitud de llengües. Els seus col·laboradors treballaran per garantir la presència de Fabra en les viquipèdies de les principals llengües del món.

 

 

Un dels objectius de l’activitat serà que Fabra sigui present a les viquipèdies de les principals llengües del món