• Imprimeix

Pompeu Fabra, protagonista de la Diada de 2018

06/09/2018 13:09
Pompeu Fabra, protagonista de la Diada de 2018

La figura i l’obra de Pompeu Fabra tindran un paper rellevant en la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra dimarts. En l’acte institucional, organitzat pel Govern i el Parlament, hi seran llegits textos de Fabra i d’altres personalitats de les quals enguany se’n celebra l’any commemoratiu com Maria Aurèlia Capmany, Raimon Panikkar o Manuel de Pedrolo. L’acte institucional tindrà lloc dilluns 10 de setembre.

L’Institut d’Estudis Catalans també dedicarà la Diada a Fabra amb un acte el mateix dia 11, amb l'assistència de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Serà una jornada de portes obertes en què, de les 10 a les 12 h, es podran visitar lliurement l’exposició ‘Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans’ i l’exposició de la Direcció General de Política Lingüística  ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’. Hi haurà una visita guiada conduïda per Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC i del Patronat de la Fundació Mercè Rodoreda.

A les 12 del migdia, el catedràtic de filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili i membre de l’IEC, Joan Martí i Castell, pronunciarà la conferència “Pompeu Fabra: exemple d’infrangible lleialtat nacional”. Els actes a l’IEC es clouran amb un concert de Marçal Ayats que interpretarà El cant dels ocells de Pau Casals, la Suite per a violoncel sol núm. 2 de J. S. Bach i el cant d’Els segadors. Aquest concert es farà en homenatge a la trobada entre Pompeu Fabra i Pau Casals que va tenir lloc a Prada el 1939.