• Imprimeix

Es presenta la novel·la gràfica 'Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua', amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística

Demà, dimecres 14 de març, a les set del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans.

13/03/2018 10:03
Novel·la gràfica Pompeu Fabra

Aquest dimecres, 14 de març, a les 19 hores, es presentarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), editada per Rafael Dalmau, Editor, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb il·lustracions d’Oriol Garcia Quera i guió de Gemma Pauné, la publicació s’emmarca dins de les activitats commemoratives de l’Any Fabra.

En la presentació intervindran el president de l’IEC, Joandomènec Ros; el vicerector adjunt al rector de la UPF, Pelegrí Viader; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el director de TV3, Vicent Sanchis, que presentarà l’obra, i la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC i directora de la Càtedra Pompeu Fabra de la UPF, Teresa Cabré, que dialogarà amb els autors sobre la gestació de la novel·la.

Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua vol fer conèixer al gran públic la figura de Pompeu Fabra i difondre’n el valor cultural i social i el que va significar per a la llengua, la cultura i la societat catalanes. L’obra presenta un personatge polifacètic i permet entendre el valor de la tasca lingüística de Fabra, encara vigent, d’una manera amena i assequible.

Amb la combinació de pàgines de còmic i de text, els autors han trenat un relat que permet resseguir la biografia de Fabra d’imatge en imatge. El lector també anirà descobrint alguns dels companys de viatge que van ser determinants a la seva vida i indrets que li eren quotidians.

El còmic recrea tres moments de la vida del Mestre (joventut, edat adulta i maduresa) i el presenta en acció, cosa que facilita la complicitat del lector amb la seva vida i treball. En el camp gràfic, les il·lustracions ens mostren en color una època que generalment imaginem en blanc i negre.

La Direcció General de Política Lingüística dona suport a la publicació d’aquest volum de la col·lecció Traç del temps, editat per Rafael Dalmau, Editor, per iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra.