• Imprimeix

Inauguració de la Ruta senyalitzada Pompeu Fabra a Badalona

20/04/2018 13:04
Parc Pompeu Fabra

El tret de sortida de les activitats organitzades amb motiu de l'Any Fabra a Badalona tindrà lloc aquest dissabte, 21 d’abril a les 12 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, on s’inaugurarà la ruta senyalitzada Pompeu Fabra a Badalona. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, participarà en aquesta activitat organitzada per l’Espai Betúlia. La ruta també es podrà fer el dilluns 23 d’abril, a les 11 i a les 17 hores.

Es tracta d’un recorregut pels espais de la ciutat de Badalona on va transcórrer la vida de Pompeu Fabra des de la seva arribada a Badalona el 1912 –les cases on va viure, les entitats ciutadanes en les quals va participar, la seva relació amb els habitants de la ciutat, els pescadors, els seus viatges en tramvia fins a l’IEC i la seva feina per a l’ordenació i normativització de la llengua catalana– fins que va partir a l’exili al febrer de 1939. La intenció final és que en finalitzar
l’itinerari es conegui una mica més la vida i l’obra del Mestre i la seva vinculació amb la nostra ciutat.

En el seu origen la ruta és una proposta d’Òmnium Cultural, amb l’ajuda de Joan Soler i Amigó, Coloma Lleal i Valentí Soler, que es va posar en marxa fa uns anys. La ruta es va acabar de configurar arran del treball d’investigació sobre la relació de Fabra amb Badalona per a l'exposició  “Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom” que va ser comissariada per Ester Franquesa i produïda per l'Espai Betúlia. Des d’aleshores aquest centre cultural la inclou com una de les activitats permanents de divulgació. Amb motiu del 150è aniversari del naixement Fabra, la Ruta s'ha senyalitzat perquè estigui a l’abast de tothom i per evidenciar el reconeixement dels badalonins a la memòria de Pompeu Fabra, un dels seus veïns més il·lustres.