• Imprimeix

La Universitat de Barcelona llença un concurs sobre la vida i obra de Fabra

04/04/2018 09:04
enFABRAts

Avui, 4 d’abril, arrenca l'enFABRAts, un concurs dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona engegat amb motiu de la commemoració de l’Any Fabra 2018. A través de preguntes tancades que cerquen el joc i l’humor, el concurs donarà a conèixer detalls i curiositats de la vida i obra del Mestre ordenador de la llengua catalana.

El concurs s’adreça a tota la comunitat UB: alumnat, professorat, personal d’administració i serveis i Grup UB. El patrocina el Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística i hi col·labora la Xarxa de Dinamització Lingüística.

L’enFABRAts té dues edicions independents, una a l’abril i l’altra al novembre. En l’edició de l’abril, que s’obre el 4 i es tancarà el 30 d’aquest mes, les preguntes s’aniran publicant a l’adreça www.ub.edu/sl/fabra. La darrera pregunta es publicarà divendres 27 d’abril.

Es donaran dos premis en cada edició, consistents en un Paquet Fabra: el còmic Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, d’Oriol Garcia Quera i Gemma Pauné Xuriguera, editat per Dalmau Editors, una ruta guiada per Barcelona i una pipa de xocolata com la que fumava Fabra, creada en exclusiva pel Museu de la Xocolata de Barcelona. Cada guanyador rebrà un d’aquests paquets sencer.

A través d’aquest concurs, la UB se suma als actes de l’Any Fabra 2018, en què es commemoren els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

 

Comença l'enFABRAts, un concurs dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona adreçat a tota la comunitat UB.