• Imprimeix

Activitats de l'Any Fabra

Presentació de la novel·la gràfica 'Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua', de Gemma Pauné i Oriol Garcia Quera

14 de març de 2018
Institut d'Estudis Catalans

Presentació de la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), editada per Rafael Dalmau, Editor, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb il·lustracions d’Oriol Garcia Quera i guió de Gemma Pauné.

En la presentació intervenen el president de l’IEC, Joandomènec Ros; el vicerector adjunt al rector de la UPF, Pelegrí Viader; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el director de TV3, Vicent Sanchis i la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC i directora de la Càtedra Pompeu Fabra de la UPF, Teresa Cabré.

Informació relacionada

Homenatge a Xavier Carbó i Maymí

1 de març de 2018
Institut d'Estudis Catalans

Acte d’homenatge al poeta, filòleg i etnògraf Xavier Carbó i Maymí (Cassà de la Selva, 1893-1918) amb motiu del centenari de la seva mort i en reconeixement a la seva contribució en el Diccionari general de la llengua catalana.

En l’acte, que s’emmarca dins l’Any Fabra, compta amb la intervenció Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva, Joan Naspleda, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Girona, i amb els parlaments de Xavier Carbó, familiar de l’homenatjat: «La biografia»; Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC: «La correspondència amb Carles Riba i els clàssics»; Joan Veny, membre de l’IEC, «La llengua», i Joaquim Nadal, historiador, «Xavier Carbó i Pompeu Fabra».

Informació relacionada

Conferència «La Catalunya que va viure Fabra: de finals del XIX fins a l’exili»

26 de febrer de 2018
Centre de Lectura de Reus

Ponent: Josep Lluís Martín Berbois, historiador del Memorial Democràtic

Aquesta acte forma part del cicle que ha organitzat el Centre de Lectura de Reus per commemorar el 150è aniversari del naixement del filòleg, Pompeu Fabra. 

Informació relacionada

Conferència «Fabra o la (re)invenció d'una llengua»

16 de febrer de 2018
Centre de Lectura de Reus

Ponent: Josep Murgades, catedràtic de Filologia Catalana

Amb aquesta conferència comença el cicle que el Centre de Lectura de Reus dedica a Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. 

Informació relacionada

Data d'actualització:  15.03.2018