• Imprimeix

Muvicat, una nova aplicació de cinema en català amb dades obertes de Política Lingüística

26/06/2018 11:06
Muvicat, una nova aplicació de cinema en català amb dades obertes de Política Lingüística

Muvicat és una app per a mòbil basada en dades obertes de la Direcció General de Política Lingüística que permet consultar les pel·lícules, sessions i sales on s'exhibeix cinema en català a partir de la geolocalització de l'usuari, que pot triar els cinemes que té més a prop. L'app també combina les pel·lícules amb una base de dades global sobre cinema (TheMovieDB) perquè els usuaris puguin obtenir més informació i puntuar les pel·lícules. 

Muvicat és una iniciativa d'Arnau Blanch Cortès, estudiant d'últim any del grau en Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, disponible per a Android a Google Play. L'aplicació té compte de Twitter propi: @muvicat.

Les dades obertes de cinema en català que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en el marc del sistema de dades obertes de la Generalitat de Catalunya han permès, fins ara, la creació de tres apps d'iniciativa privada. A més de Muvicat, hi ha disponibles al mercat les apps Cinecat  (Android) i Cinemacat (Android i IOS).

El sistema de dades obertes de cinema en català, vinculat al portal Cinema en català, té com a objectiu difondre al màxim les projeccions de cinema en català a fi d’afavorir-hi més presència d’espectadors. Política Lingüística promou altres iniciatives de foment del cinema en català, com les línies d’ajuts al doblatge i la subtitulació, els acords signats amb Movistar+ per a la subtitulació de pel·lícules i sèries; amb els Cinemes Texas per a la subtitulació en català de cinema de reestrena, i amb Catalunya Film Festivals per a la subtitulació en català dels festivals i mostres de cinema que es fan a Catalunya. També, el programa CINC (Cinema Infantil en Català), que fa arribar pel·lícules infantils de reestrena en català a 53 poblacions de Catalunya i de la Franja de Ponent.