• Imprimeix

Comença la 20a edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona

Rep el suport de Política Lingüística per a la subtitulació al català

14/09/2018 12:09
Comença la 20a edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona

La Filmoteca de Catalunya acull del 15 al 30 de setembre la 20a edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

El festival apropa la història, la vida i la cultura dels jueus d’arreu del món. El programa d’aquesta edició presenta obres cinematogràfiques produïdes a Alemanya, Austràlia, Bulgària, Canadà, França, Holanda, Israel i Sudàfrica. Documentaris i ficcions que, amb una mirada crítica, parlen d’història i política, de família, de religió, de la literatura, la música i el cinema com a eines de subversió o de testimoniatge. Durant el festival es podran veure 11 llargmetratges en versió original subtitulada en català.

Aquest festival rep el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació al català a través de Catalunya Film Festivals.

El Festival de Cinema Jueu va néixer l’any 1999 per oferir una visió àmplia del pensament jueu amb el cinema com a punt de partida. Per donar a conèixer aquesta diversitat, el festival selecciona i projecta pel·lícules reconegudes i premiades a festivals internacionals, la majoria de les quals provenen de la indústria independent i de cinematografies que no acostumen a arribar a les nostres pantalles.

Trobareu informació sobre la programació en català dels festivals en el Portal de cinema en català, al Facebook de cinema en català i al canal de Twitter @cat_cine.