• Imprimeix

3a edició del Kastanya.cat, el projecte de foment del català i l'occità a través de la música

30/04/2018 11:04
Kastanya.cat

El període d’inscripció per participar en la 3a edició del Kastanya.cat estarà obert durant tot el mes de maig. Kastanya.cat és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, que té per objectiu la promoció de l’ús del català i de l’occità mitjançant la música.  L’activitat té el suport de Lleida Televisió i la col·laboració de l’Escola de Música L’Intèrpret i la sala Cotton Club de Lleida.

Hi poden participar tota mena de formacions musicals, de qualsevol estil i composició, tant si són amateurs com si tenen discos al mercat. Tots els temes que es presentin han de ser cantats en català o en occità. Kastanya.cat no té caràcter competitiu.

La inscripció s’ha de formalitzar seguint les instruccions de l’apartat web dedicat al projecte.

El Kastanya.cat es du a terme amb 2 eixos. 7 programes de presentació dels grups i un gran concert final que tradicionalment es du a terme en dates properes a festa de la castanyada.

Els programes de televisió s’emetran a Lleida Televisió al llarg de les 7 setmanes prèvies al concert. En aquest espai, presentat pel músic i periodista Carles Gómez, hi participaran els grups per donar a conèixer la seva música. Cada formació participant  rebrà un enregistrament de dos dels seus temes. Un cop emesos, els programes seran accessibles via internet.

El gran concert final es farà a la sala Cotton Club de Lleida el diumenge 11 de novembre de 2018.

Tota l’actualitat del Kastanya.cat es podrà seguir a través del web llengua.gencat.cat/kastanya i de la pàgina de @kastanyacat.