• Imprimeix

Cap de setmana amb 45 sales de cinema d'estrena en català

27/01/2017 07:01
3 estrenes
Els films d’animació Ballerina i Savva, el cor del guerrer, i L’últim rei s’estrenen aquest divendres, 27 de gener, en versió doblada al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
 
 Ballerina
 
Dirigida per Éric Warin i Éric Summer, és una producció francocanadenca en llengua anglesa distribuïda per A contracorriente. El passat 2016 aquesta distribuïdora va estrenar en versió catalana els films Mustang, Hitchock/Truffaut, Nit reial i Els visitants la fan grossa.
 
Felicia és una nena que, després de perdre els seus pares, viu en un orfenat a la seva Bretanya natal. La seva passió és la dansa i vol convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho, s’escapa a París acompanyada del seu amic Víctor. Allà es fa passar per una altra persona amb l’objectiu d’entrar com a alumna a la Grand Opera House.
 
El film s’estrena en 32 sales.
 
Savva, el cor del guerrer
 
Aquest film rus ha estat dirigit per Maksim Fadeev i es considera la primera road movie russa d’animació 3D. És un film de la distribuïdora Flins & Pinículas que aquest desembre ha estrenat en versió catalana Pelé, el naixement d’una estrella, i té en cartellera Blinky Bill, el coala, estrenada la setmana passada.
 
El llops blancs que protegien el poble on viu Savva han desaparegut i en plena nit un grup de hienes malèfiques els ataca. El noi decideix anar a buscar un poderós mag per tal que els protegeixi de l’encanteri de les hienes. Acompanyat del llop Anggee i el poruc Puffy, Savva emprèn un camí per rescatar el poble de les forces del mal.
 
El film es podrà veure a 6 sales. 
 
L’últim rei
 
El film, dirigit per Nils Gaup i interpretat per Kristofer Hivju, Jakob Oftebro, i Nikolaj Lie Kaas, narra un dels fets històrics més mitificats pels noruegs.
 
L’any 1206 Noruega està immersa en la Guerra Civil. El fill no reconegut del rei neix en un lloc secret i la meitat del regne el vol mort. El petit Hakon és protegit per dos homes que han jurat defensar-lo fins a la mort.
 
El film ha estat distribuït per Emon (Savor) i es podrà veure en 7 sales.
 
Podeu consultar la cartellera de cinema en català al Portal Cinema en català al Facebook Cinema en català  o al @cat_cine