• Imprimeix

Comença l’emissió dels programes del Kastanya.cat 2017, el projecte de foment del català i l’occità a través de la música  

22/09/2017 11:09
Karabash

L’emissió dels programes de televisió que integren el projecte Kastanya.cat de foment de l’ús del català i l’occità a través de la música comença aquest divendres, 22 de setembre, a les 21 hores a Lleida TV. Els programes també seran accessibles mitjançant el web de la cadena. El desenvolupament del Kastanya.cat es podrà seguir a través del web llengua.gencat.cat/kastanya i de la pàgina de Facebook.

Kastanya.cat és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i Lleida Televisió que promociona grups musicals que canten en català o occità. L’activitat té la col·laboració de l’Escola de Música L’Intèrpret i la sala Cotton Club de Lleida.

En aquesta segona edició, el Kastanya.cat té la participació de 13 grups de diferents procedències geogràfiques i estils musicals ben diversos.

A diferència de l’edició anterior, els programes són temàtics:

  • 22 de setembre: Programa 1.  Karabash i Dos, Tres o més.  Títol:  “Folk. Tradició i modernitat” (dedicat al folk clàssic i del futur).  Artista convidat:  Eduard Gener, enfant terrible i cantautor solsoní.
  • 29 de setembre: Programa 2.  Komanem i Primaël Montgauzi.  Títol:  “Totes les veus de la terra” (dedicat a la multiculturalitat).  Artista convidat:  Alfons Reverté, director de l’Orquestra Julià Carbonell.
  • 6 d’octubre: Programa 3.  Coral Llum de Veus i Cor del Centre de Rehabilitació de la Veu de Lleida. Títol: “Cantem plegats” (dedicat al cant coral).  Artista convidat:  Salva Racero, fins fa poc cantant dels Lax’n’Busto i professor de cant.
  • 13 d’octubre: Programa 4.  Ariadna Ribot, Madame Mustash i Martina i Nadine.   Títol:  “Femení singular” (dedicat a les dones i la música).  Artistes convidats:  Carlos Martínez i Òscar Villoria, del grup Vuit.
  • 20 d’octubre Programa 5.  Hèctor Beberide i Noel Biniés.  Títol:  “temps de cantautors” (dedicat al ressorgiment dels cantautors).  Artista convidat:  el cantautor ebrenc Joan Rovira.
  • 27 d’octubre: Programa 6.  Problemes Tècnics i Ricard Arias.  Títol:  “Lletres i música. Crear o adaptar” (dedicat a la creació i les  versions).  Artista convidada:  Mone.
  • 3 de novembre: Programa 7. Resum amb tots els grups participants.

13 grups de diferents procedències participaran en els 7 programes i el concert final