• Imprimeix

Comença una nova edició del Festival de Cinema Jueu

12/09/2017 11:09
Festival de Cinema Jueu

La 19a edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona comença avui, 12 de setembre, i s’allargarà fins al 30 de setembre, a la seu de la Filmoteca de Catalunya. Durant el festival es podran veure 11 films en versió original subtitulada en català. El festival té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació al català, a través del Catalunya Film Festivals.

La diàspora jueva, una de les més antigues de la nostra civilització, comprèn tot un ventall de nacionalitats i llegats històrics, així com diferents maneres d’entendre i viure el judaisme. El programa d’aquesta nova edició se centra en la cultura dels jueus d’Europa Oriental. Produccions franceses, russes, italianes, alemanyes i israelianes, rodades a Ucraïna, els Estats Units i molts altres llocs, parlades en diferents idiomes, fins i tot en jiddisch, que demostren que la cultura cinematogràfica jueva és molt àmplia i viva.

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona va néixer l’any 1999 per oferir una visió àmplia del pensament jueu –estretament lligat al passat de Barcelona, Catalunya i Espanya– amb el cinema com a punt de partida. Per donar a conèixer aquesta diversitat, el festival selecciona i projecta pel·lícules reconegudes i premiades a festivals internacionals, la majoria de les quals provenen de la indústria independent i de cinematografies que no acostumen a arribar a les nostres pantalles.

Trobareu informació sobre la programació en català dels festivals en el al Portal Cinema en català al Facebook Cinema en català  o al @cat_cine.