• Imprimeix

Pompeu Fabra, protagonista de l’acte inaugural de la XV Setmana per la Llengua de Sant Feliu de Llobregat

16/04/2018 12:04
David Paloma

David Paloma, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de la Ruta Pompeu Fabra, oferirà la conferència “Per què Pompeu Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana?” demà, 17 d’abril, en l’acte inaugural de la XV Setmana per la Llengua de Sant Feliu de Llobregat. La ponència, organitzada pel Servei Local de Català del municipi, del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Roses, tindrà lloc a les set del vespre al Centre Cívic les Tovalloles.

Aquesta conferència forma part dels actes de commemoració de l’Any Fabra 2018, acordat pel Govern amb motiu dels 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa. Els departaments de la Presidència i de Cultura, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, amb el suport del Consorci, impulsen la seva celebració. L’any comptarà amb centenars d'actes arreu del territori en memòria i reconeixement de qui fou un científic excepcional, que va codificar i modernitzar la llengua catalana i la va fer apta per als diversos estils i funcions.

La Setmana per la Llengua de Sant Feliu de Llobregat arriba a la seva quinzena edició, sempre al voltant de la diada de Sant Jordi i de la llengua catalana, amb activitats que contribueixen a apropar la llengua i la cultura catalanes a la població en general. Les aportacions del Consorci en aquesta celebració s’emmarquen en el programa Llengua, cultura i cohesió.

El filòleg David Paloma serà l'encarregat d'oferir una ponència sobre el Mestre.