• Imprimeix

Convocada la 25a edició del Premi Carme Serrallonga Paisatges Lingüístics

12/03/2018 12:03
Carme Serrallonga

Carme Serrallonga

La Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, convoca el Premi Carme Serrallonga Paisatges Lingüístics amb l’objectiu de promoure l’estudi del paisatge lingüístic en els territoris de llengua catalana.

El Premi Carme Serrallonga Paisatges Lingüístics, que s’adreça a l’alumnat de les universitats de la Xarxa Vives, vol fer palesa la realitat sociolingüística de la llengua catalana, a través de l’observació i l’anàlisi de les expressions lingüístiques que es troben a l’esfera pública, en un marc creixent de multiculturalisme i diversitat lingüística.

El guardó també vol ser un homenatge a la figura de Carme Serrallonga i Calafell (1909-1997), gran amant del multilingüisme, que fou una incansable defensora de l’ensenyament en català durant el franquisme.

Les candidatures es poden presentar fins al 16 d’abril de 2018 i l’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 26 d’abril del 2018, a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.