• Imprimeix

'Diaris de Kandahar' és el Documental del Mes de gener, subtitulat en català

03/01/2017 14:01
El Documental del Mes

El Documental del Mes de gener, subtitulat en català és Diaris de Kandahar. El punt de partida són els diaris que va escriure, entre el 2006 i el 2010, el fotoperiodista Louie Palu des del front de combat a Kandahar, al sud de l’Afganistan. Al llarg del documental descobrim la seva evolució psicològica enmig d’una violència absurda, desconnectada de la realitat.

Palu ha experimentat la cruesa i la monotonia de la guerra en primera persona. Un punt de vista inèdit articulat sobre la incapacitat de comprendre la brutal situació que l’envolta, i en conflicte permanent amb la trivialitat de la seva vida quan torna a l’Amèrica del Nord.

Aquest documental ha estat premiat i reconegut a l’Arizona International Film Festival 2016 (Estats Units), a l’Ethnograph Film Festival 2016 (França), a l’Annapolis Film Fest 2016 (Estats Units) i al DOK. Fest München 2016 (Alemanya), entre d’altres.

El cicle El Documental del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació en català.

Trobareu informació sobre la programació en català dels festivals al Portal de cinema en català, al Facebook de cinema en català o al twitter @cat_cine.