• Imprimeix

Comença la 2a edició dels tallers “Doblem en català?”

18/05/2018 11:05
“Doblem en català?”

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen la 2a edició dels tallers “Doblem en català?”, adreçats als participants en el programa Voluntariat per la llengua i als alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística. 

Els 2 primers taller es van tenir lloc ahir, 17 de maig, a Sant Adrià de Besòs i Mollet del Vallès. Un total d'11 tallers, que es duran a terme a 11 poblacions direrents integren aquesta edició que es desenvoluparà fins el mes d’octubre a la resta de poblacions.

“Doblem en català?” es desenvolupa en una sessió de dues hores i mitja, durant la qual els participants es converteixen en dobladors de seqüències de clàssics del cinema, de sèries d’èxit, i posen veu a diversos actors i actrius. El professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València i professional del doblatge cinematogràfic i televisiu, Francesc Fenollosa, dinamitza els tallers.

L’objectiu de l’activitat és facilitar la participació dels aprenents de català en una activitat informal i lúdica, fora de l’aula, que els animi a parlar en català en un entorn divertit i relaxat. Aquesta activitat ajuda també a treballar valors socials relacionats amb la llengua com ara el treball en equip, la cohesió social i l’assertivitat.

En l’edició anterior, els tallers es van dur a terme a les 10 localitats que, d’acord amb les dades recollides a l’Infome de Política Lingüística (IPL) 2015,  tenen els índexs baixos de gent que sap parlar el català. Enguany els tallers es duran a terme a les 11 poblacions següents d’aquesta llista de l’IPL: Barberà del Vallès, Castelldefels, Figueres, Gavà, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Salt, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts.

“Doblem en català?” és un projecte impulsat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions que du a terme per promoure el coneixement i l’ús de la llengua catalana entre la població adulta.

Es duran a terme 11 tallers en 11 poblacions diferents