• Imprimeix

El Consorci per a la Normalització Lingüística estrena un web per afavorir l'ús del català entre les empreses

30/03/2017 11:03
Web empresa
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc del “Català i empresa. Ja estàs al dia?”, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, posa a l’abast del sector socioeconòmic els mitjans necessaris perquè les empreses incorporin el català en les seves comunicacions orals i escrites.
 
El CPNL ha creat el web www.cpnl.cat/empresa/ i difon el butlletí digital Llengua i Empresa, eines que permeten estar al dia de totes les novetats i els serveis en matèria lingüística que presta el CPNL i que faciliten que l’empresa pugui utilitzar o millorar la comunicació en llengua catalana. Es tracta, doncs, d’un element de responsabilitat social, que procura la satisfacció de la clientela i millora de forma evident el servei.
 
A través d’eines especialitzades com l’auditoria lingüística, el Consorci pot detectar els principals punts a millorar de l’empresa en matèria comunicativa en català, per tal d’establir conjuntament accions de qualitat i excel·lència, i incloure-les en el pla estratègic intern. L’auditoria permet adequar el funcionament comunicatiu de l’organització i millorar-ne els resultats mitjançant la formació del personal, les estratègies comunicatives en l’atenció a la clientela, la traducció del web empresarial o l’assessorament temporal fins a l’autonomia lingüística.
 
Com a mostres de l’èxit de la implementació d’aquest programa, el CPNL organitza actuacions de foment de l’ús de la llengua catalana en empreses privades com la cadena Condis, de supermercats de proximitat; la companyia Cualtis, de prevenció de riscos laborals, o l’Escola de Formació del Taxi; i en empreses públiques, com l’Institut Català d’Oncologia, o SATSE- Sindicat d’Infermeria, entre d’altres.
 
El programa “Català i Empresa. Ja estàs al dia?” treballa perquè l’empresa valori l’ús del català com una decisió estratègica i competitiva en el mercat. Per aconseguir-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística posa en valor els més de 25 anys que avalen la seva trajectòria, el compromís pel servei de qualitat, l’aposta per la innovació metodològica i la transversalitat del treball en xarxa, que fa possible que signi, cada any, centenars d’acords de col·laboració amb agents socioeconòmics.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El CPNL desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.