• Imprimeix

El Departament de Cultura convoca els Premis Llanterna Digital de curtmetratges en català i occità

19/12/2016 14:12
Llanterna Digital
El Departament de Cultura convoca l’onzena edició dels Premis Llanterna Digital, que tenen per objectiu el foment de la producció d’audiovisuals de metratge curt en català i occità. Els curtmetratges que s’hi presentin han de recollir reflexions sobre la llengua en sentit ampli i han de tenir l’àudio en català o en occità, o bé han d’estar subtitulats en alguna d’aquestes llengües. El termini de presentació de les obres es tanca el 31 de març de 2017.
 
Els guardons es convoquen en 4 categories i s’estableix un premi per categoria:

- Centres d’educació primària: el centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge.
 
- Centres d’educació secundària: el centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge.
 
- Membres de la comunitat universitària: s’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors. Caldrà acreditar documentalment la vinculació a un centre universitari de totes les persones que figuren com a responsables del curtmetratge.
 
- Oberta: s’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors.
 
Pel que fa a la durada de les obres, no ha de ser superior a 3 minuts en les categories de primària, secundària i comunitat universitària. En la categoria oberta, la durada no pot ser superior als 15 minuts.
 
En aquesta edició 2017, les obres que es presentin en les categories de primària i secundària hauran de contenir una reflexió sobre la funció de la normativa lingüística.
 
Els Premis Llanterna Digital els organitza la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, que està integrada per representants de la Direcció General de Política Lingüística; el Centre de Normalització Lingüística de Lleida; els serveis territorials dels departaments d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya a Lleida; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres.