• Imprimeix

El Departament de Cultura lliura el I Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana

04/06/2015 09:06
 Els guanyadors amb el conseller de Cultura, la directora general de Política Lingüística, el president de la FESOCA i la subdirectora general de Política Lingüística

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va lliurar ahir, 3 de juny, el I Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana,  un guardó institucional que té com a objectiu reconèixer persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana (LSC). En aquest primera edició han estat guardonats el professor Juan Frigola Masclans, l’Escola Tres Pins de Barcelona i la televisió digital Webvisual TV.

La primera edició del premi, creat el passat 25 de març pel Departament de Cultura, s’ha fet coincidir amb el cinquè aniversari de l’entrada en vigor la Llei 17/2013, de la llengua de signes catalana.

El Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana té caràcter biennal i s’atorga en tres categories: a una persona signant per la seva trajectòria, a una entitat i a una iniciativa que hagin destacat en el foment i la recerca sobre la llengua de signes catalana. El guardó ha estat dissenyat per Clase BCN.

Aquest premi forma part dels guardons institucionals de la Generalitat per a la projecció i el foment de  les llengües de Catalunya, juntament amb els premis Pompeu Fabra per al català i el premi Robèrt Lafont, de promoció de la llengua occitana.

Nota de premsa

Àlbum a facebook